Монстр-трак проти німецького танка: відео божевільного поєдинку

На каналі youtube “WhistlinDiesel” його автори влаштували незвичайне змагання з перетягування каната між монстр-траком власного виробництва під назвою Monstermax і справжнім німецьким танком Leopard часів холодної війни.

Monstermax побудований на базі Chevrolet Silverado з 6,6-літровим дизельним V8 Duramax, поставленого на оригінальне шасі з покришками майже метрової висоти.

Заїзди проходили на приватному полігоні Drive Tanks в штаті Техас: полігон надає всім бажаючим можливість покататися на списаних танках Sherman або Scorpion. Є в місцевому гаражі навіть T-34-85.

Для розминки проти монстр-трака виставили восьмитонну армійську вантажівку. Зчепили їх плетеним тросом із зусиллям на розрив в 20 тисяч фунтів (понад 113 тонн). Як заявили організатори змагання, ланцюги були б ефектніше, але трос – безпечніше.

На грунтовому покритті перетягування троса виявило явний паритет: Monstermax не зміг перемогти суперника, закопуючи гігантськими покришками в землю. А ось на асфальті перевага монстр-трака стало очевидною. Як заявили його творці, допомогло поліпшене в порівнянні з грунтом зчеплення шин.

Ситуація з танком склалася діаметрально протилежна. Перші кілька секунд заїзду 47-тонний Leopard 1 з дизельним V10 від Mercedes-Benz просто тягнув за собою пікап, але в якийсь момент не витримала трансмісія Monstermax. Вантажівка позбулася роздавальної коробки, карданного валу і хрестовини.

Читайте також: У мережі показали, що відбувається з автомобілем при зіткненні на швидкості 200+ км/год

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти