«Битва титанів»: Новий Land Rover Defender проти класичного на бездоріжжі

Автор Youtube-каналу Carwow вивів на пересічну місцевість Дефендер нового покоління, щоб порівняти його з класичною моделлю. Позашляховики взяли участь відразу в декількох дуелях, включаючи змагання за принципом «хто повільніше».

Обидва позашляховика оснащені дизельними двигунами, але Defender нової генерації – могутніше і має цілу низку електронних асистентів. Якщо у нового Дефа дволітровий дизель розвиває 240 к.с. і 420 Нм, то у його суперника агрегат об’ємом 2,2 літра видає лише 122 к.с. і 360 Нм. При цьому управляти старим позашляховиком доводиться виключно вручну, зате він виявився на 300 кілограмів легше.

Читайте також: Названо безпроблемні довговічні авто, які майже не ламаються

Насиченість електронікою забезпечила сучасному дефендер перемогу в двох перших випробуваннях – зі швидкісного підйому на пагорб і за максимально повільного спуску з гори. Під час спуску пілот новинки перевів бортову електроніку в повністю автоматичний режим і демонстративно прибрав ноги з педалей: йому залишалося тільки рулювати.

Третім випробуванням стала перевірка на маневреність – швидкісний розворот в обмеженому просторі. Позашляховику попереднього покоління, щоб вписатися у вузький коридор розвороту, треба було вмикати задню передачу, тоді як новий Defender проскочив вправу з першої спроби.

Рух по бездоріжжю включало в себе ухили, діагональні вивішування, круті підйоми і тому подібне і виявило перевагу попереднього покоління позашляховика, хоча організатори і посперечалися перед тим, як присудити перемогу саме ветерану. Однак пізніше складна ділянка, на якому ветеран спасував, Land Rover Defender нового покоління пройшов без проблем: як заявили організатори, завдяки саме електронним асистентам. І за підсумками серії тестів переможцем був визнаний саме він.

Організатори заїздів відзначили, що своїми випробуваннями намагалися розвіяти упередження шанувальників класичного позашляховика проти незалежної підвіски, кузова, що несе і інших особливостей конструкції новачка.

Читайте також: Названо найкращі сімейні позашляховики, які не бояться поганих доріг

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти