Ще один конкурент Model Y за ту ж ціну

Заснована в 2014 році американська компанія Mullen Technologies 3 жовтня, оголосила старт прийому попередніх замовлень на крос MX-05 на електротязі, який може скласти конкуренцію Tesla Model Y.

У той же час модель ціною $ 55 000 дебютує лише в наступному році, а перші поставки заплановані на другий квартал 2022.

Раніше компанія інформувала, що в кросі використовують твердотільний акумулятор – він легше і безпечніше стандартної літій-іонної батареї і має хороший термін служби. У свою чергу, дана АКБ для MX-05 могла б забезпечити запас ходу більше 800 км. Але в даний час зазначений граничний пробіг електричного кросу становить 523 км.

З технічних характеристик відомо лише про те, що є повнопривідна система. Час розгону до 97 км/год складе 3,2 секунди при максимальній швидкості в 250 км/год. З такими характеристиками MX-05 виграє у Model Y в динаміці і автономності, маючи таку ж вартість, як флагманська Performance-варіація «Тесли» доступна на американському ринку за $ 60 000.

Відзначимо, що число попередніх замовлень обмежено 100 000 примірників. Щоб оформити заявку, потрібно внести передоплату в розмірі $ 100.

Читайте також: Названо кращі дешеві авто, які можна купити за кордоном

Джерело infocar.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти