Що вигідніше – газ або бензин на авто: оприлюднено результати експерименту з Toyota

Що вигідніше – газ або бензин на авто? Це питання турбує багатьох українських водіїв. Автомобільні експерти вирішили на нього відповісти і провели експеримент для визначення споживання пального автомобілями на бензині і автогазу і різниці в витраті пального між модифікаціями автомобілів.

Для порівняння взяли два автомобіля Toyota Camry в 70 кузові. Одне авто має двигун об’ємом 2,5 л, інше – 3,5 л. На цих двигунах встановили газове обладнання (ГБО), причому після переробки частина форсунок авто працює на бензині, частина – на газу.

Під час експерименту автомобілі заправляли до повного, як газові балони, так і бензинові баки, вимикали кондиціонери та їхали одночасно на маршруті 200 км. З них 100 км шляху проходило по місту, а інші 100 км – по трасі.

Після цього пробігу автомобілі заправили свої баки до повних на тій же АЗС. Різниця між показниками в баках авто і є різницею між витратою пального.

Було проведено два заїзди – для вимірювання витрат газу та бензину. Після підрахунку витрати пального на двох заїздах отримали наступні результати:

Бензин:

2,5-літрова Toyota Camry витратила бензину 8,85 л / 100 км, на суму 239 грн.
3,5-літрова Toyota Camry витратила бензину 9,58 л / 100 км, на суму 258,5 грн

Газ:

2,5 літрова Toyota Camry витратила газу 11,7 л / 100 км, на суму 157,7 грн
3,5 літри Toyota Camry витратила 2 літри бензину та 10,58 л газу на кожну сотню км, що в сумі становить 196,13 грн.

В результаті експерименту різниця між витратою бензину між двома версіями Toyota Camry за однакових умов пересування була незначною, а от через споживання і газу і бензину на версії 3,5 літрів витрати на пальне в комбінованому режимі в ньому значно більші, ніж у автомобіля лише на пропан-бутані.

Читайте також: В Україні умілець зібрав справжнього автомонстра для “пекельних” доріг

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти