Занадто дорого: глава Toyota жорстко розкритикував електромобілі

Топ-менеджер заявив, що, наприклад, японські політики абсолютно не розуміють ціни переходу на електромобілі і повної відмови від ДВС, інформує Твоя МАШИНА.

Глава Toyota Акіо Тойода розкритикував весь хайп щодо електромобілів, заодно заявивши, що перехід на них витратить дуже багато ресурсів. Про це повідомляє автомобільний портал motorpage.

Топ-менеджер заявив, що, наприклад, японські політики абсолютно не розуміють ціни переходу на електромобілі і повної відмови від ДВС. Так Тойода повідомив, що якби відмова трапилася прямо зараз, то країна б виявилася без електрики. Крім того, витрати на перехід будуть дуже високі – від 135 до 358 мільярдів доларів і це, не рахуючи удару по індустрії і втрати декількох мільйонів робочих місць.

Тойода пройшовся навіть по екології, заявивши, що електрика в країні видобувається шляхом спалювання вугілля та природного газу – розширення виробництва явно не зменшить кількість шкідливих викидів. Тим часом японський уряд категоричний в своїх планах – до 2030 року треба повністю відмовитися від машин з ДВС, залишивши гібриди і електромобілі.

Читайте також: Дешевий суперник Toyota Land Cruiser Prado за $ 25 000 оновився: перші фото

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти