Назвали марки авто, у яких найрідше ламаються двигуни

Кожен автомобіліст зацікавлений в тому, щоб в його власності перебувала машина з якісним і надійним силовим агрегатом, який зможе прослужити вірою і правдою не один рік. Хтось скаже, що в наш час всі двигуни однаково погані. Але насправді це не так. Якість силових агрегатів досить сильно скаче не тільки від марки до марки, а й від моделі до моделі.

Чи когось із вітчизняних автомобілістів вийде здивувати тим, що за підсумками року трійку лідерів за якістю моторів зайняли автомобільні компанії з Японії і Німеччині. Все тому, що саме виробники даних країн традиційно тримають пальму першості в цій, і не тільки цій галузі. Проте, для багатьох стане дивним той факт, що перше місце за підсумками 2020 року посiла зовсім не компанія Toyota. Традиційно рейтинги надійності моторів складаються на підставі аналізу частоти спрацьовування на приладовій панелі пентаграми “Check Engine”. Всього фахівці проаналізували 19.5 млн автомобілів, які були випущені в період 1996 по 2020 рік.

У 2020 році найменший індекс спрацьовування “Check Engine” у автомобілів марки Mitsubishi. Його показник становить 0.66 пунктів. На другому місці опинилася німецька копання Mercedes-Benz, автомобілі якої принесли їй показник індексу в 0.74 пункту. На третій позиції за підсумками року, що минає розташувалися двигуни марки Volkswagen – 0.81 пункту індексу «чек».

У список найбільш надійних моторів увійшли зі своїми агрегатами наступні компанії: американська Buick – 0.84 п.п, Ford – 0.89, Mazda і BMW з показниками 0.93 і 0.94 пунктів відповідно. Закрили десятку лідерів марки GMC, Subaru і Cadillac. Двигуни GMC змогли набрати 0.97 пунктів. Останні дві з перерахованих марок продемонстрували індекс в 0.99 пунктів.

Окремо фахівці зібрали дані по вартості ремонту силових агрегатів. Найдешевше після включення згаданого вище індикатора обходиться ремонт марки Kia – в середньому 322 долара. На другому місці Chrysler – 333 долари. На третій позиції опинилися машини Mazda – 339 доларів. Далі йдуть автомобілі Hyundai, Dodge і Jeep. Середній показник вартості ремонту для них укладається в суми від 350 до 360 доларів. Дев’ятку найдешевших в обслуговуванні закривають Chevrolet, Ford і GMC. Їх двигуни ремонтуються в середньому за суми від 370 до 385 доларів. У хвості десятки кращих розташувалися машини Volkswagen з середньою вартістю ремонту в 413 доларів.

Читайте також: Названо кращі кросовери для поганих доріг: радують надійністю і комфортом

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти