Авто на єврономерах в Україні: шляхи вирішення проблеми

Одним із шляхів вирішення проблеми могли б стати рейди правоохоронців та посилення штрафів

Першими кроками у вирішенні проблеми простроченого перебування в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією є синхронізація дій державних структур і ліквідація корупції на митниці. Про це розповів автомобільний експерт Сергій Матусяк.

За його словами, на даний момент поліція не має бази даних автомобілів з іноземними номерами, які перебувають на території України. У прикордонників ж є база, але немає права зупиняти автомобілі для перевірки документів.

Одним із шляхів вирішення проблеми, на думку Матусяка, могли б стати спільні рейди поліції і прикордонників і посилення штрафів.

“Потрібно, в першу чергу, збільшити відповідальність і поліпшити законодавство, оскільки в чинному є певні прогалини. Потрібно в законах чітко прописати: порушив термін перебування авто – штраф або конфіскація авто в залежності від терміну прострочення. Також потрібно навести порядок на митниці, щоб не пропускали такі автомобілі. Все це можна прописати в законодавстві “, – заявив експерт.

Нагадаємо, Верховна Рада в найближчі три місяці прийме закон, який забороняє в’їзд незаконних автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні. Про це заявила представник президента України в парламенті Ірина Луценко.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти