Дивовижна історія крадіжки найкрасивішої Skoda

Навіть якщо вам не так уже мало років, ви все одно могли пропустити найбільш дивовижний концепт Skoda, який чеський автовиробник підготував у 2002 році для автошоу в Женеві.

Минуло близько 17 років, перш ніж ми дізналися цікаву історію. Skoda Tudor 2002 — амбітний проект, який мав багато шансів відправитися в серійне виробництво. Як флагман модельного ряду, купе було засноване на платформі і агрегатах Skoda Superb першого покоління.

Зверніть увагу на елегантний профіль і стриманий аристократичний стиль. Для компанії цей прототип став революційним, адже саме він вперше продемонстрував С-подібний малюнок задніх ліхтарів, який на довгі роки став упізнаваною фірмовою ознакою чеських автомобілів.

Під капотом встановили найпотужніший двигун Шкода Суперб — шестициліндровий мотор об’ємом 2,8 л потужністю 190 к.с., що поєднується з 5-ступінчастою механічною КПП. Інтер’єр загалом повторював Superb, але був оброблений натуральною шкірою, алюмінієм і красивим блакитним пластиком. Навіть не варто зайвий раз говорити, що в Женеві цей концепт спричинив справжній фурор.

Після автошоу прототип відправився в музей марки в Млада-Болеславі, де він знаходиться і сьогодні. Але після виставки в Індії автомобіль зник. Мабуть, його вкрали після закінчення заходу в процесі перегону і вантаження. Пошуки тривали кілька місяців, поки поліція не знайшла рідкісний автомобіль на вокзалі. Невже хтось не зумів встояти перед красою цього купе? Проте, попри  теплий прийом публіки, Шкода Тюдор так і не відправився на конвеєр. А що зараз? Skoda, ми готові!

Джерело: Автоцентр

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти