Як врятувати кузов авто, якщо він почав іржавіти

Іржа – кошмарний сон автомобіліста. Рано чи пізно вона з’являється на будь-якому кузові. Саме з цієї причини кожен відповідальний автомобіліст намагається всіляко відстрочити неминуче.

На сьогоднішній день існує три основних способи протидії іржі.

Маленькі плями і вкраплення іржі

Відколи й подряпини – ось ті місця, звідки в абсолютній більшості випадків стартує переможний хід іржі по кузову автомобіля. Якщо вчасно виявити початок корозійного процесу і вжити відповідних заходів, то можна позбавити себе від величезної кількості головного болю і найголовніше – об’ємних фінансових вливань в наступний ремонт.

Видалити дрібні плями іржі зовсім не складно. Для цього «хворе» місце на кузові зачищається декількома видами наждачного паперу, після чого необхідно провести оцинкування. Після цього місце відколу необхідно заґрунтувати, пофарбувати і вкрити лаком.

Великі плями корозії

У такій ситуації настійно рекомендується звернутися за допомогою до фахівця. Втім, якщо в гаражі (у друга, сусіда, колеги) є потрібні інструменти, а у самого автомобіліста є відповідні навички, то проблему все ще можна вирішити самостійно. Місце корозії доведеться «залікувати» жорстким способом.

Спочатку проблемну ділянку необхідно зачистити металевою щіткою. Після цього виконується її шліфування з використанням абразивного круга (це дозволить видалити всі наявні бульбашки фарби). Після всього цього виконується зачистка поверхні різними видами наждачного паперу (йдемо від великої до найдрібнішої).

Коли іржа буде повністю вилучена слід оцинкувати місце, нанести на нього ґрунтовку, потім пофарбувати і вкрити захисним шаром лаку.

Рясна корозія з дірками

Якщо на кузові автомобіля через іржу вже почали з’являється діри – то справа зовсім погана. Вийти з такої ситуації не тільки складно, але ще і дуже затратно. Крім того, навіть рясні вливання грошей в ремонт зовсім не гарантують позитивного ефекту (особливо протягом тривалого часу). Найголовніше, що варто зрозуміти – впоратися з прогнилим кузовом виключно своїми силами, без допомоги майстра, вже точно не вийде.

Більш-менш дієво «лікується» така проблема всього одним способом – ампутацією. І це не жарт. Доведеться повністю вирізати пошкоджену частину кузова, разом з шматком ще цілої. На місце вирізу вварюють нове металеве полотно. Тільки після цього виконується шпатлювання та інші косметичні процедури.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти