Названі ефективні способи боротьби із запотіванням скла автомобіля

Крапельки вологи на склі автомобіля заважають огляду і можуть спровокувати аварійну ситуацію. Експерти розповіли про способи, які допоможуть уникнути такого явища, а також розвінчали ряд популярних міфів.

Відомо, що запотівання скла відбувається при температурі повітря близько нуля. Однак обмерзання скла зсередини є не менш небезпечним явищем, яке можна спостерігати при значно нижчих температурах. В обох випадках водій стикається з великими проблемами.

Лід на склі довго не дозволяє почати рух, тим самим змушує водія наганяти втрачений час і як наслідок – збільшувати швидкість на дорозі. Крім того, запітніле скло здається чистим тільки в тіні, а при виїзді на освітлене місце або при світлі фар зустрічного транспорту перетворюється в білий екран.

Експерти радять, перед тим як сісти в автомобіль, ретельно струсити з себе сніг, щоб уникнути вогкості в салоні. Сприяє запітнінню і засмічений повітряний фільтр, який ускладнює подавання свіжого повітря в салон. Щоб цього не допустити, варто частіше змінювати салонний фільтр.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти