П’ять помилок, які допускають автомобілісти під час перевзування коліс

Автомобільні експерти склали список помилок, які можуть допускати автовласники при самостійній заміні шин, інформує Твоя МАШИНА.

1. Порушення правил безпеки під час “перевзування”.

Штатний автомобільний домкрат не є досить стійким інструментом, тому щоб перестрахуватися, потрібно після підйому автомобіля підсунути під поріг машини одне зі змінних коліс, а в просвіт покласти дощечки. В ідеальному варіанті, використовувати стійкий підкатний домкрат, які застосовують працівники шиномонтажок.

2. Установка домкрата в недозволене місце.

У кожного автомобіля є спеціальні посилені місця, призначені для установки в них домкрата, якщо ж це проігнорувати і поставити його «навмання», то є ймовірність погнути метал на порозі.

3. Неправильна послідовність дій під час «перевзування» коліс.

Перед початком роботи, потрібно покласти під інші колеса (які зараз не будуть «піддомкрачувати») противідкатні бруски або камені і поставити автомобіль на «швидкість». Також ще до початку процесу на потрібному колесі необхідно послабити болти, якщо ж це почати робити вже «в повітрі», то можна зірвати ТЗ з домкрата.

4. Занадто закручені болти на колесах.

Часто автомобілісти люблять дуже сильно закручувати болти на колесах, аж до хрускоту. Але перекручування також може спровокувати поломки, аж до деформації і руйнування маточини. Зворотна ситуація також небезпечна: коли болти на колесах не до кінця закручені, це може спричинити аварію на дорозі. Тому експерти в такому випадку радять користуватися динамометричним ключем.

5. Неправильне використання гайковерта.

І, нарешті, п’ятою помилкою є ситуація, коли автовласник при використанні гайковерта спочатку не одягає болти або гайки вручну. В такому випадку може пошкодитися різьблення гайок або болтів або прийде в непридатність різьбова нарізка в ступиці.

Читайте також: Визначено категорії автомобілів, на яких потрібно прогрівати двигун

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти