Легендарні автомобілі 90-х, які не підводять через дрібниці

На думку багатьох водіїв, 1990-ті роки були часом, коли з конвеєрів сходили кращі автомобілі. Машини тих років мали суттєві відмінності, багато моделей могли похвалитися власним характером. У 90-ті ще не було сучасних опцій, гаджетів і допоміжних систем, але машини були досить простими і рідше ламалися. Саме про автомобілі 90-х і піде мова в даному огляді, так як багато хто з них заслужено вважаються легендарними, а назбирати на вживаний екземпляр може навіть звичайний студент.

1. BMW 5 серії E39 (1995-2003)

Як визнають самі власники автомобілів баварської марки, BMW 5 серії в кузові Е39 – це кращий BMW з коли-небудь створених. Модель випускалася з 1995 по 2003 рік і отримала уточнений привабливий дизайн. Машина чудова в управлінні і виключно зручна. Під капотом можна знайти найрізноманітніші двигуни: від 4-циліндрового дизеля до бензинового V8 об’ємом 4,9 літрів.

В результаті, не дивно, що в кінці 90-х років 5 серія перевершувала основних конкурентів. Але що ще незвичніше, «п’ятірка» успішно конкурувала навіть з більш новими версіями Mercedes-Benz і Audi. Зараз, через багато років, ще можна знайти невбитий екземпляр за помірною ціною, але в машини такого віку все одно доведеться вкладати кошти.

2. Audi A4 B5 (1994-2001)

Audi A4 в кузові В5 – це саме та машина, завдяки якій німецька марка стала по-справжньому популярна в 90-і роки. Зовнішнє оформлення автомобіля нагадує старші, більш престижні, моделі, а всередині водія очікує традиційно висока якість інтер’єру Audi. На вторинному ринку є чимало примірників, але варто звернути увагу на повнопривідні версії Quattro і Quattro Sport. Ці машини вже зовсім скоро стануть класикою.

3. Toyota RAV4 (1994-2000)

Toyota RAV4 першого покоління (XA10) побудована на платформі, в якій використані елементи від седанів Corolla і Carina, таким чином, що автомобіль може мати як передній, так і повний привід. RAV4 добре купувався завдяки тому, що японський кросовер вийшов компактний, як хетчбек, але при цьому дуже міцний і прохідний. На думку журналістів, модель явно випередила свій час. Зараз ми всі прекрасно бачимо, як популярні компактні кросовери.

4. Peugeot 406 (1995-2005)

Peugeot 406 – це останній великий седан іменитої французької компанії, який міг витримати конкуренцію з боку «німців». Машина з’явилася на ринку в той час, коли там ще правили бал седани від Ford, Opel, Renault і Citroën. Зараз же буде непросто знайти Peugeot 406 в хорошому стані, але якщо попадеться жива машина з дизелем, то вважайте це великою удачею. Французькі дизелі 90-х років – це приголомшливо дешеві й економічні робочі конячки.

5. Ford Focus I (1997-2004)

У 1997 році компанія Ford випустила автомобіль, який був однаково гарний першій-ліпшій нагоді: седан, хетчбек або універсал. Це була перша модель, в якій водії побачили новий дизайнерський стиль американської компанії. Ford Focus добре продавався і зараз на «вторинці» все ще можна знайти непоганий варіант.

6. Toyota Celica Т230 (1999-2006)

Toyota Celica сьомого покоління – це автомобіль, який зустрічається не так вже й часто, але якщо попадеться хороший варіант, то його варто брати без довгих роздумів. Сказати, що машина виглядає по-спортивному – це значить не сказати нічого. Автомобіль важить всього 1200 кг, тому потужності 1,8-літрового 4-циліндрового двигуна вистачає з головою.

Читайте також: Названо 9 найнадійніших автомобілів, власники яких забули дорогу на СТО

7. BMW 3 серії E46 (1997-2006)

Баварська компанія BMW виробляла машини 3 серії задовго до появи моделі E46, але саме цей кузов дійсно зарекомендував себе як лідер класу компактних представницьких автомобілів. Незважаючи на те, що машина спроектована ще в 1990-х, в плані дизайні екстер’єру та інтер’єру вона і сьогодні не пасе задніх. Як і всі BMW, E46 гарні в управлінні, особливо версіі М3.

8. Opel Calibra (1990-1997)

Сьогодні складно собі уявити, щоб Opel випустив спортивне купе, а ось в 90-ті така машина була. Calibra – це не просто трьохдверний седан, але спеціально сконструйоване купе з рекордно низьким коефіцієнтом лобового опору Сх = 0.26 – кращий результат серед усіх проданих на той момент автомобілів.

Варто визнати, що це була не найкраща машина в плані управління, але виглядає Calibra чудово, незважаючи на минулі роки.

9. Citroen Berlingo I (1996-2013)

Для одних водіїв Citroen Berlingo – це фургон, а для інших – просторий сімейний автомобіль. У будь-якому випадку, машина стала бестселером в своєму класі, оскільки вийшла практичною і економічною. Також варто тут згадати головного конкурента – Renault Kangoo.

10. Mitsubishi Pajero V20 (1991-1999)

Були часи, коли Mitsubishi Pajero був не просто черговим кросовером, а повноцінним позашляховиком. У 1990-х всі позашляховики проектувалися так само, як Pajero: кузов окремо від шасі, двигуни з великим крутним моментом. Чимало машин другого покоління дожили до наших днів, що говорить про високу якість виготовлення і збірки.

11. Mazda MX-5 NB (1998-2005)

Mazda MX-5 другого покоління (покоління NB) стала трохи крупніше, але набагато більш потужною, ніж авто першого покоління. У порівнянні з такими компактними родстерами, як MGF, BMW Z3, ​​Toyota MR2 і Fiat Barchetta, японська модель виграє по багатьом параметрам.

12. Volkswagen Passat B5 (1996-2005)

Passat п’ятого покоління дебютував в той час, коли німецький автовиробник збирався показати світу, що значок Volkswagen може мати не тільки бюджетне авто, але і седан бізнес-класу. З технічної точки зору нове покоління Passat B5 мало багато спільного з Audi A4, зовні машина відрізнялася аеродинамічним стилем 90-х, всередині – красивий акуратний інтер’єр і великий вибір двигунів і трансмісій. На вторинному ринку високим попитом користуються дизельні версії без наддуву, які виходжують по 400-500 тисяч кілометрів.

13. Volkswagen Golf IV (1998-2004)

Коли мова йде про машини марки Volkswagen, буде справжнім злочином не згадати і хетчбек Golf. Починаючи з 1970-х років і по теперішній час цей компактний хетчбек є одним з найбільш популярних у всьому світі. Модель четвертого покоління зараз користується величезним попитом на «вторинці», а все завдяки гарному кузову, потужним і економічним моторам, якістю обробки.

Читайте також: Назвали 7 провальних автомобілів, які довелося зняти з продажу

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти