Чому часто на аукціонах США продають авто з ушкодженнями?

Найбільш масштабний автомобільний ринок світу, який знаходиться в США, щороку реалізує близько 18 млн легковиків. На тлі ситуації з «євробляхами» і можливості заощадити, українці все частіше вибирають старі авто з Америки.

Страхові аукціони США пропонують машини з ушкодженнями, які були здані для обміну за програмою Trade In, а також продаються потопельники, транспорт після викрадення / конфіскації через несплату кредитів. Але найбільше на торгах саме авто після аварій.

Яким способом в США автомобілі потрапляють на страхові аукціони

Головною причиною багатьох битих автомобілів на вторинному ринку США вважається найвища ціна робочої сили в країні. На СТО майстри на годину отримують від 60 до 150 доларів, а вартість заміни вибухнувшої подушки безпеки коштує мінімум $ 1000. Через це страхова компанія вибирає виплати компенсацій клієнтам після ДТП, ніж платити за відновні ремонтні роботи або утилізацію.

Система роботи автострахування в США:

1. У випадку ціни ремонту від 50% + за машину, страхова компанія виплатить власнику залишок ринкової вартості пошкодженого автомобіля.

2. Власник надає страховій ключі, оформляє нову машину в кредит / лізинг.

3. Бита машина стає власністю страхової компанії, після чого транспорт потрапляє на продаж через аукціон.

Буває, що американський власник відновлює авто своїми силами, а всі ремонтні роботи будуть проходити лише в офіційних сервісах, де використовують тільки дорогі оригінальні деталі. Страховик дивиться за даним моментом, отримує за запитом чеки, не виказуючи дозволу на їзду, якщо немає підтверджуючої документації. У США ніяк не вийде приховати факт ДТП, адже всю інформацію вносять до єдиної бази, а все легко перевірити по VIN коду.

Ці причини змушують власників машин після аварій отримувати компенсації від страхових компаній, а потім купувати нові транспортні засоби. Страховики відправляють биті машини на аукціон, де у них більше шансів реалізувати машину, ніж зробити це всередині штату.

Наймасштабнішими страховими аукціонами, де продають биті машини, є Copart і IAAI-Insurance. Відрізняються вони тим, що на торгах Copart беруть участь приватні продавці, а IAAI-Insurance виділяється закритими торгами і переважно відновленим транспортом після аварій. В Україні придивляються більше в бік лотів, які пропонуються від страхових компаній. Подібні автомобілі продаються на аукціоні в природному вигляді, з усіма своїми проблемами.

Як купити небитий старий автомобіль в США

Це неправда, що з США можна доставити тільки биті машини. Американський вторинний ринок надає ще й цілі вживані автомобілі, але покупка подібного транспорту фінансово невигідна. За трохи биту машину економія може скласти 15-30%, якщо порівнювати з цінами в Україні.

Цілі автомобілі з США купують на аукціоні Manheim, який відрізняється від Copart з IAAI-Insurance наступними параметрами:

– продаж стовідсотково справних машин, які були відновлені після ремонту або ж авто без пробігу;

– на торги допускаються тільки офіційні дилери і представники страхових фірм;

– аукціон відповідальний за стан машини, яка допущена до торгів;

– буває, що Manheim реалізовує биті авто, проте з мінімум пошкоджень. Після експертної оцінки збитку може трапиться так, що ремонт авто зажадає мінімальних витрат (до 500 $), і тоді страхова компанія сама усуне неполадки, щоб реалізувати товар дорожче.

Читайте також: Названо найпопулярніші дизельні авто в Україні: приваблюють характеристиками і ціною

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти