Уряд змінив порядок видачі посвідчень водія

Кабмін доопрацював низку постанов, пов’язаних з порядком видачі посвідчень водія, підготовки водіїв, а також акредитацією автошкіл.

Прийнята під номером 320 постанова покликана зменшити адміністративний тиск у сфері підготовки водіїв транспортних засобів, спростити процедуру акредитації закладів, удосконалити процедуру отримання та обміну посвідчення водія.

Найважливіші нововведення за постановою №320:

  1. Запроваджено відеофіксацію процесів складення іспитів зі знань правил дорожнього руху і навичок керування транспортними засобами. Відеофіксація процесу складення теоретичного іспиту наразі вже реалізована в сервісних центрах МВС нового зразка. Відтепер під час складення практичного іспиту дії кандидата у водії та екзаменатора фіксуватимуться за допомогою обладнання, що встановлюватиметься в кожному екзаменаційному автомобілі.
  2. Теоретичний іспит і прктичний відтепер потрібно складати в одному територіальному сервісному центрі МВС.
  3. Термін чинності отриманого в автошколі Свідоцтва про закінчення навчального закладу з підготовки водіїв транспортних засобів скорочений до двох років.
  4. Регламентовано, що отримати або обміняти посвідчення водія неможливо без відмітки про місце реєстрації в документі, що посвідчує особу.
  5. Викладачі та інструктори з водіння будуть зобов’язані вносити у спеціальний електронний журнал інформацію про час проведення теоретичних та практичних занять, а також транспортний засіб, на якому здійснюватиметься практичне заняття. Нововведення покликане посилити контроль за організацією навчального процесу в кожному закладі з підготовки водіїв та, зокрема, за навчанням кожного слухача.
  6. Усі випускники, які закінчили навчання з підготовки водіїв у закладах професійно-технічної освіти, будуть допущені до складання іспитів без додаткового навчання в автошколі.
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти