Україна втратила позиції у світовому рейтингу автовиробників

У рейтингу всесвітньої організації автовиробників (OICA) за перше півріччя 2017 року Україна посіла лише передостаннє місце з обсягом виробництва легкових автомобілів – 3078 шт.

За даними OICA, за 6 місяців 2017 року світовий автопром виробив як мінімум 48 млн. автотранспортних засобів (ряд країн не публікують інформацію про виробництво вантажівок). У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяг автовиробництва в світі зріс на 2,9%,

Найбільша частка в світовому автовиробництві традиційно належить випуску легкових автомобілів, яких з січня по червень було виготовлено понад 36 млн. одиниць. Щодо результату річної давності виробництво в цьому сегменті глобального автопрому збільшилася на 2,7 відсотка.

Найбільшим виробником легкових автомобілі залишається Китай. Заводи Піднебесної з січня по червень випустили 11,5 млн. легкових авто або на 3,2% більше ніж роком раніше.

На другому місці з 9 процентним зростанням відносно першого півріччя 2016 року – Японія, де було вироблено 4,1 млн. легкових автомобілів.

Незважаючи на падіння обсягів виробництва на 3,5%, третє місце впевнено утримує німецький автопром. У ФРН за шість місяців випустили 2,9 млн. автівок.

Південна Корея, яка відстає від свого результату річної давності на 2%, змогла залишитися в п’ятірці лідерів, зайнявши четверту позицію світового рейтингу з показником 1млн 960 тис. авто.

Замикає лідерську п’ятірку Індія, з заводів якої за півроку вийшло 1 млн. 943 тис. легковиків.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти