ТОП-10 авто, які найчастіше крадуть в Україні

За даними “Укрстрахування”, в топ-10 машин, які найчастіше стають об’єктами зацікавлення крадіїв, увійшли Lada, ZAZ, Тоyota, Mercedes, Chevrolet, Mitsubishi, BMW, Honda, Lexus, Land Rover, пише газета “Експрес”.

Як пояснюють страхівники, перші дві позиції посідають автомобілі “економ-класу”, що популярні серед населення завдяки невеликій вартості. Власне з позицій економії власники таких авто рідко встановлюють високотехнологічні системи безпеки, що полегшує завдання крадіям. Ці автомобілі найчастіше розбирають на запчастини або ж здають на брухт.

Іномарки зазвичай викрадають для подальшого перепродажу або для повернення власникові за винагороду.

Ось, які ще дані наводять страхувальники: найчастіше викрадають моделі, що випустили в 90-х або на початку 2000-х років (вони мають популярність через високу потребу в деталях). Крім того, для крадія важливо, щоб машина “загубилась” у транспортому потоці. Тому автівки з екслюзивним або надто яскравим покриттям викрадають не так часто. Натомість об’єктами зацікавлення злодіїв здебільшого стають авто білого, чорного, сріблястого, червоного, синього та зеленого кольорів.

“Ймовірність викрадення авто залежить, насамперед, від наявності сигналізації та протиугонних засобів, — впевнений Валентин Демчук, експерт ринку автомобілів. — Раджу, крім сигналізації, встановити, наприклад, додаткові замки на коробці передач, або підкапотні замки, які контролюють доступ до систем запалення. Навіть банальне блокування керма чи педалей стане ще однією перешкодою”.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти