В’єтнамці покажуть Україні, як треба робити автомобілі

В’єтнамська компанія VinFast на автосалоні в Парижі планує показати свій новий кросовер і седан. В’єтнамцям, в створенні цих автомобілів, допомагали італійські дизайнери з Pininfarina.

Раніше важко було уявити хоча б якийсь автопром В’єтнаму. У цій країні головні транспортні засоби – велосипеди, скутери та іноді малолітражні мотоцикли. Але, як виявилося, навіть в’єтнамці хочуть випускати хороші автомобілі. Доказ цьому – напрацювання компанії VinFast, яка при активній підтримці італійського дизайнерського дому Pininfarina зробила кросовер і седан.

Поки про ці новинки нічого не відомо. В’єтнамці навіть приховують їх назви. Сподіваємося, що на автосалоні в Парижі в наступному місяці про ці проекти розкажуть детально.

Як тут не згадати, що в Україні вже декілька років катастрофічно скорочуються обсяги автомобільного виробництва. Заводи, які раніше могли випускати сотні тисяч машин на рік, зараз збирають по кілька моделей на місяць. Крім того, вітчизняні авто не хочуть купувати і самі українці через величезні ціни, застарілий дизайн і відсталі технології. Може, приклад В’єтнаму нарешті нагадає українському автопрому, що потрібно рухатися вперед?

Джерело: autonews.ua

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти