На дорогах з’явиться нова дорожня розмітка

В Україні збираються змінити розмітку на пішохідних переходах і малювати її навскіс, а не паралельно вздовж проїжджої частини, як зараз. Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе вважає, що це допоможе знизити кількість ДТП за участю пішоходів. Про це пише Аutonews.ua.

Лев Парцхаладзе впевнений, що завдяки «косій зебрі» водії краще бачать пішоходів. Тому знижується ймовірність наїзду на пішохода. Крім того, на «косій зебрі» пішохід стає уважніше , так як йому доводиться дивитися в бік автомобіля, який рухається.

Сьогодні в Україні більшість ДТП за участю пішоходів відбуваються саме на перехрестях.

– Ми зараз уважно вивчаємо можливість запровадження в Україні «косої зебри», — сказав Парцхаладзе. – Це повинно поліпшити захист пішоходів.

Також заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе повідомив, що на дорогах України з’явиться ще шумова розмітка. Ця розмітка буде нанесена на тих ділянках, де немає можливості встановити бар’єр або тросове огородження. Перетинаючи шумову розмітку, автомобіль починає вібрувати і трястися, що має застерегти водія від виїзду на зустрічну смугу.

– Шумова розмітка — це дійсно ефективний спосіб підвищення безпеки руху та зменшення кількості авто, що потрапляють у дорожньо-транспортні аварії, — зазначив Лев Парцхаладзе. – Наприклад, якщо людина довго знаходиться за кермом і починає засинати, такі шумові смуги можуть врятувати життя.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти