Завтра «євробляхерам» почнуть виписувати багатотисячні штрафи

Відстрочені Верховною Радою норми про відтермінування введення штрафу за порушення строків митного режиму автомобілями на іноземній реєстрації набудуть чинності вже завтра – у четвер, 22 серпня.

Про це повідомляють Українські новини.

Раніше прийнятий закон передбачав, що до 23 травня повинні були діяти лібералізовані норми про адміністративну відповідальність для власників автомобілів на єврономерах, однак рішення відклали до 24 серпня.

У парламенті заявили, що з 22 серпня припиняє діяти 25% знижка на розмитнення “евроблях” – автомобілів на іноземній реєстрації, після чого акциз треба буде платити в повному обсязі.

Митне оформлення здійснюється за умови добровільної сплати до державного бюджету коштів у сумі, що дорівнює 8500 гривень (500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) в разі, якщо цей транспортний засіб знаходиться на території України з порушенням вимог Митного кодексу України.

Ці гроші платить фізична особа, яка є власником такого транспортного засобу або особа, уповноважена розпоряджатися їм і декларує такий транспортний засіб для вільного обігу на митній території України.

При ввезенні для постійного користування транспортних засобів, колишніх у вживанні, підтвердження відповідності екологічним нормам ЄВРО 5 не потрібно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти