Штрафів не буде: у Зеленського поставили крапку в питанні «євроблях»

Штрафи для власників нерозмитнених авто відтермінують ще на 3 місяці. Таку заяву зробив заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка, передає lb.ua.

Він нагадав, що президент Володимир Зеленський вносив у Верховну Раду VIII скликання відповідний законопроект, але депутати його не прийняли. Цей законопроект прийме Рада IX скликання, пообіцяв Рябошапка.

“Зараз цей закон є пріоритетним, і в перший же день роботи парламенту він буде прийнятий і штрафні санкції будуть відстрочені. Протягом терміну, на який буде відстрочка, – три місяці, – ми напрацюємо новий законопроект, який врегулює порядок розмитнення автомобілів. Тому що чинне сьогодні законодавство є недосконалим і в багатьох випадках його ми просто не можемо реалізувати”, – сказав він.

Формально штрафи за авто на єврономерах набувають чинності 22 серпня, але Рябошапка визнав, що поліція не має доступу до митних баз, тому не може знати, чи порушив автомобіль терміни в’їзду. Таким чином, зупиняти “євробляхи” поліція право має, а штрафувати де-факто не може.

Нагадаємо, спочатку штрафи мали ввести ще в травні, але ВР відстрочила їх на три місяці.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти