«Євробляхери» вигадали нову аферу, як не платити за розмитнення авто

Українці придумали, як зекономити на розмитненні автомобілів з Європи. Для легалізації так званих «євроблях» почали використовувати сірі схеми та інвалідів.

Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на bihus.info.

Згідно з українським законодавством, особи з інвалідністю мають право отримати в якості гуманітарного подарунка автомобіль від іноземця. Такий транспортний засіб за наявності усіх необхідних документів ставлять на облік в Україні без сплати митних зборів і ПДВ.

Цією прогалиною вже встигли скористатися українці, які бажають їздити на дорогих елітних автомобілях, але не хочуть платити «по закону». Суть схеми полягає в тому, що авто на єврономерах  купується за кордоном, а в документи вписується підставний дарувальник.

Оскільки особа з інвалідністю не має можливості самостійно керувати машиною, то її повинен возити опікун. Звичайно, опікун повинен проживати разом з інвалідом, але це проста формальність. Для легалізації автомобілів використовують родичів з інвалідністю або знайомих з інвалідністю.

Таким чином, інваліди навіть не бачать цих «блях», зате ними безпроблемно користуються шахраї , які доволі часто називають себе «борцями за доступне розмитнення».

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти