Марки авто, яким під силу «пробігти» понад 500 тис. кілометрів

До сих пір ходять легенди про чудесні можливості Audi 100, Audi 80, а також Mercedes-Benz в 124-м кузові.

В кінці 90-х років на український ринок хлинули старі машини з Європи і США. На тлі продукції вітчизняних заводів вони здавалися казково розкішними і надійними. До сих пір ходять легенди про чудесні можливості Audi 100, Audi 80, а також Mercedes-Benz в 124-м кузові, які можуть служити власнику вірою і правдою протягом усього життя, намотуючи сотні тисяч кілометрів.

Історії про автомобілі, яким вдається перевалити через мільйонний рубіж свого пробігу, відомі давно. Вони публікуються в різних журналах і поширюються прес-службами автовиробників. Найвідомішим таким автомобілем став Mercedes-Benz 240D, що належить грецькому таксисту Грегорісу Сакінідісу. З 1976 року автомобіль зміг «намотати» близько 4 600 000 км, правда більшу частину міжміськими маршрутами. Зараз це авто зберігається в музеї бренду в Штутгарті, а власник рідкісного екземпляра отримав новий Mercedes-Benz C200 СDI.

Інший грецький таксист Джордж Вассілакіс в 2003 році придбав Mercedes-Benz E270 CDI і за 9 років проїхав на ньому 999 999 км. Електронний одометр застиг на цьому рубежі. Господар поміняв тільки деталі підвіски і гальмівної системи, зчеплення, інтеркулер і турбонагнетатель. Двигун і коробка обійшлися без ремонту.

Тим часом, це швидше виняток з правил. Звичайно ж, при належному догляді, своєчасну заміну витратних матеріалів і хороших кліматичних умовах преміальний автомобіль може подужати великі пробіги, проте в Україні так довго машини не живуть, навіть якщо це легендарний Mercedes-Benz W124.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти