Наступний Honda Civic Type R не стане гібридом

У травні фотошпигуни помітили оновлений Honda Civic Type R на дорогах загального користування і припустили, що його двигун міг отримати якусь електрифікацію. Виявляється, ця думка може бути помилковою.

Як повідомляють закордонні видання, Honda розкрила плани щодо «зарядженого» хетчбека: компанія буде дотримуватися традиційного бензинового двигуна внутрішнього згоряння без гібридної підтримки. Це суперечить попереднім чутками, які навіть натякають на потенційний повністю електричний Type R.

У своїй бесіді з AutoExpress Том Гарденер, старший віце-президент Honda Europe, не надав прямого підтвердження того, що новий Civic Type R не стане гібридом, але настійно рекомендував встановити під капот виключно двигун з турбонаддувом.

«У нас є основні стрижні, які будуть електрифіковані. Ясно, що у нас є дуже відомий продукт, такий як похідна від Civic, який, я вважаю, є тим, про що ви говорите в Type R, але з цього питання ще не прийнято ніяких рішень. Ми дуже добре розуміємо, що клієнти високо цінують поточну модель, і нам доведеться глибоко розглянути питання про найкращий прогрес», – сказав Гарденер.

2.0-літровий двигун з турбонаддувом цілком підійшов би на роль основного агрегата нинішнього автомобіля. Крім того, ніяких змін в компонуванні силового агрегату не планується, а це означає, що 6-ступінчаста механічна коробка передач і передній привід будуть збережені. Більш того, потужність повинна зрости в порівнянні з сьогоднішніми 306 кінськими силами і 400 Нм крутного моменту.

Оновлений Type R повинен з’явитися протягом 2022 модельного року. Очікується, що його виробництво буде перенесено з заводу Honda в Суїндоне на одне з японських підприємств бренду.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти