Кримінальної відповідальності для нетверезих водіїв не буде

Кримінальної відповідальності за керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння не буде.

Про це йдеться у Telegram-каналі «Адвокат Права».

Як відомо, 1 липня 2020 року набуває чинності Закон від 22 листопада 2018 року №2617-VIII, яким запроваджується інститут кримінальних проступків. Зокрема, кримінальним проступком повинно стати й управління транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння.

Все б нічого, якби не той факт, що 17 червня 2020 року ВРУ ухвалила у другому читанні проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», яким ця ж 286-1 КК скасовується.

«Цей Закон набирає чинності з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень” від 22 листопада 2018 року № 2617-VIII».

Тобто, водіїв півтора роки лякали нормою, яка ніколи не працювала і не запрацює. Тож можна видихнути, кримінальної відповідальності не буде.

Відповідно до тексту законопроєкту, який подано до другого читання 16 червня 2020 року, нічого не змінилося у порівнянні з нормою, яка чинна на сьогодні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти