Lexus ES300h отримав нову літій-іонну батарею

З 2018 року Lexus випускає гібридну версію седана ES300h нового покоління. У ній застосовується атмосферне A25A-FXS (178 к.с.), 120-сильний електромотор і нікель-металогідридний акумулятор. Тепер виробник злегка модернізував свій гібрид і замінив батарею літій-іонною.

Насправді нікель-металогідридні АКБ вже давно вважаються застарілими в сфері транспорту, мобільної електроніки і так далі. На жаль, японці не розкрили характеристик, заявивши лише про кращу економічність.

Зрештою тепер середня витрата палива великого (довжина – 4975 мм) бізнес-седана знижена з і без того скромних 4,85 л/100 км до 4,48. Дані заміряні за випробувальною методикою WLTC, так що такої істотної розбіжності з реальністю, як у JC08, вже не буде.

Інші характеристики Lexus ES300h залишилися колишніми.

Злегка змінилася одна з головних фішок седана. У 2018 році Lexus ES став першим серійним автомобілем з цифровими дзеркалами заднього виду: вони замінені камерами і дисплеями. Тепер система доступна і для комплектації ES F Sport. На додаток до цього оновлено ПЗ: на РК-екрані відображається кілька смуг, які допомагають водієві орієнтуватися в просторі. Сама ближня позначає край кузова, інші віддалені на відстань від 5 до 30 метрів в залежності від поточної швидкості.

Всі Lexus ES тепер за замовчуванням оснащуються системою стеження за «сліпими» зонами (Blind Spot Monitor) і асистентом паркування Parking Support Brake. Мультимедійна система з 12,3-дюймовим екраном отримала підтримку SmartDeviceLink, Apple CarPlay і Android Auto.

Ціна оновленого Lexus ES300h в Японії – від 5 990 000 ієн.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти