Україну чекає нова хвиля «євроблях»: в ЄС суттєво посилюють екологічні норми для авто

У Євросоюзі з 1 вересня набирає чинності нове законодавство щодо контролю безпеки та екологічності нових автомобілів, прийняте у травні 2018 року.

Про це пише Європейська правда.

Згідно з нововведеннями, нагляд у сфері суттєво посилиться.

«Нове законодавство покращить якість та незалежність сертифікації і тестування авто, посилить перевірки автомобілів, які вже є на ринку ЄС та посилить систему контролю на європейському рівні в цілому», – зазначають у пресрелізі Єврокомісії.

«Відтепер Єврокомісія зможе здійснювати перевірки (нових) авто, ініціювати відкликання авто у межах всього ЄС та накладати штрафи у розмірі до 30 тисяч євро за автомобіль, якщо правила порушено… Це має підвищити впевненість споживачів, посилити єдиний ринок і підтримати у довгостроковій перспективі глобальну конкурентоспроможність європейської автомобільної індустрії», – зазначає єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон.

Серед ключових нововведень – нова система незалежного тестування автомобілів перед допуском на ринок, у тому числі додатковий перегляд дозволів на експлуатацію, виданих національними органами.

По-друге, це контроль за автомобілями, які вже потрапили на ринок для продажу. Передбачається, що країни-члени повинні будуть регулярно здійснювати перевірку певної кількості авто та вживати заходів проти порушників, не чекаючи реакції органу, який видав дозвіл на експлуатацію.

Таким чином, вже незабаром в Україну можуть хлинути сотні тисяч «брудних» авто з ЄС.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти