Вартість викраденого авто впливатиме на покарання: депутати прийняли резонансне рішення

Народні депутати вирішили враховувати вартість автомобіля при визначенні відповідальності за його викрадення. Парламентарі схвалили в другому читанні відповідний законопроект №3301.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Документ підтримали 309 нардепів.

Нинішня редакція ч. 2 і 3 ст. 289 Кримінального кодексу враховує реально завдані збитки від злочину, а не вартість викраденого автомобіля.

Цей закон за викрадення автомобіля не передбачає покарання у вигляді штрафу. Такі дії, згідно з документом, караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

У разі якщо викрадення авто здійснили за допомогою “електронних пристроїв для втручання у роботу технічних засобів охорони” або якщо вартість авто становить від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 105 100 до 262 750 гривень), порушнику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

За крадіжку авто, вчинену організованою групою або поєднану з насильством, зловмиснику загрожуватиме від 8 до 12 років із конфіскацією майна або без такої.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти