Кількість штрафів водіїв зменшилася майже на чверть

В серпні сума накладених штрафів за порушення правил дорожнього руху (ПДР) склала 37,6 млн гривень, що на 25% менше ніж у липні (47 млн гривень).

Згідно з Реєстром адміністративних правопорушень в сфері безпеки дорожнього руху, в липні було складено більше 224 тис. постанов, накладено штрафів на суму понад 46,9 млн гривень, з них сплачено 26,9 млн гривень.

За серпень кількість постанов зменшилася, було складено понад 184 тис. постанов, накладено штрафів на суму понад 37,5 млн гривень, з них сплачено 18,4 млн гривень.

Але варто зазначити, що інформація про автомобілі з іноземною реєстрацією в Реєстр не вноситься.

“Відповідно до частини 2 статті 142 Кодексу України про адміністративні правопорушення в разі, якщо транспортний засіб зареєстровано за межами території України і такий транспортний засіб відповідно до законодавства не підлягає державній реєстрації в Україні, до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксовані в автоматичному режимі, залучається особа, яка ввезла такий транспортний засіб на територію України “, – зазначили у профільному міністерстві.

Читайте також: З жовтня почне діяти нове правило на дорогах: порушників чекають штрафи

Джерело ukranews.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти