Нелегальних таксистів чекають санкції та штрафи

У Міністерстві інфраструктури розраховують вивести ринок з тіньового сектора.

В Україні вже давно говорять про реформу ринку таксі і інших пасажирських перевезень. На даний момент фахівці Мінінфраструктури вже розробили ряд правил, включаючи санкції та штрафи.

Таксисти, які не будуть купувати патент (платити податки), а віддадуть перевагу працювати по-старому, будуть оштрафовані – цим займатимуться інспектори «Укртрансбезпеки». В цілому ж законопроект щодо реформи ринку перевезень пасажирів спрямований в першу чергу на його легалізацію.

За своєю суттю патент – дозвіл на легальну роботу і «білі» доходи. Вартість патенту відносно доступний – на рік ціна за такий дозвіл складе ту ж суму, що і мінімальна зарплата, яка буде визначена на 1 січня. В Україні, за підрахунками експертів, нелегально працює не одна сотня тисяч таксистів. Завдання Мінінфраструктури – вивести їх з тіньового сектора.

Крім патенту таксисти будуть проходити обов’язкові техогляди (автомобіль повинен бути справний, це важливо), а також купувати страховий поліс. Також в міністерстві хочуть створити відкриті реєстри перевізників – це також підвищить рівень довіри громадян до ринку в цілому.

Читайте також: Не поспішайте платити: юрист розповів про хитрощі зі штрафами на дорогах

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти