Де в Україні встановлять понад 1000 камер фіксації порушень ПДР

Протягом двох років у Харкові встановлять 1022 камери автоматичної фіксації порушень на дорогах. Відповідний проєкт буде реалізований спільно з Європейським інвестиційним банком і обійдеться в 20 млн євро. Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Керівництво міста в особі Ігоря Терехова розповідає: “Що камери будуть встановлені на магістралях з великим трафіком – пр. Московському, пр. Гагаріна, пр. Науки, вул. Клочківській, в центральній частині міста. Всього – 1 тис. 22 камери, в тому числі з фіксацією швидкості. Вони будуть фіксувати потоки машин, що дозволить правильно виставляти циклограми для швидкого проходження світлофорних об’єктів в різний час доби. Тобто ми зможемо запобігати пробки на основних магістралях. Також камери фіксуватимуть порушення правил дорожнього руху – порушення швидкісного режиму, перетин суцільної лінії та ін. Крім того, камери будуть відзначати колір і номерні знаки автомобілів».

Зі слів Першого заступника міського голови Ігоря Терехова, дана інформація буде зберігатися в КП «Міськелектротранссервіс», де будуть встановлені сервери контейнерного типу. Надалі їх перевезуть в майбутній Ситуаційний центр.

Алгоритм дій буде наступний: перше «Відеокамера зафіксувала порушника, передала дані в наш Ситуаційний центр, і звідти пішов сигнал в поліцію. Правоохоронці виїхали, запобігли ДТП або затримали винних, які могли б сховатися з місця події. Друге – система штрафів за порушення правил дорожнього руху. Фото передається в наш центр і звідти – працівникам поліції », – сказав Терехов.

Читайте також: В Україні випустили унікальний автомобіль

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти