Техніка майбутнього: в Hyundai показали концепт машини-робота з “ногами” і колесами

Компанія Hyundai представила робота під назвою TIGER – транспортний засіб з максимальною прохідністю без кабіни для водія, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Hyundai TIGER за фактом є абсолютно новою розробкою. Робот може переміщатися в будь-яких екстремальних умовах і важкодоступних місцях. Модуль платформи обладнаний чотирма «ногами» і колесами.

У роботі є безліч датчиків і панорамна система контролю спостережень для підвищення точності рухів.

TIGER зможе зістикуватися з безпілотними літальними апаратами. Робот буде сам стежити за своїм зарядом, тобто заряджатися самостійно. Складна ходова система дозволяє проникати у важкодоступні місця.

Також розробка має місткий вантажний відсік, що стане в нагоді для перевезення в екстрених випадках. Вантажопідйомність, відповідно, теж вище, ніж у звичайних машин.

Функція «прибрати ноги» дозволить пересуватися тільки за рахунок коліс, як звичайний автомобіль. «Ноги» ж визволять при попаданні в складну ситуацію або допоможуть пройти в важкодоступне місце.

Також Hyundai представили своє друге творінь – Elevate. Це автомобіль-трансформер, призначений для перевезення пасажирів. TIGER же працює без екіпажу.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти