Кому загрожують величезні штрафи, і хто ризикує залишитися без автомобіля

Митна служба повідомляє, що в Україні понад 100 тисяч автомобілів з єврономерами. А ось за підрахунками організації «АвтоЄвроСила» таких автомобілів країні налічується близько 1,5 мільйона.

Українське законодавство дозволяє іноземцям ввозити на територію України особисті автомобілі без сплати мита та інших податків і зборів, але на такій машині можна їздити по країні протягом року. Після закінчення даного терміну автомобіль повинен покинути межі України, – передає Автотема.

Як відомо, такою «лазівкою» в українському законодавстві користуються деякі громадяни України, які керують «євробляхами» за дорученням. Яке покарання передбачене водієві і власнику «євробляхи» за порушення термінів перебування в нашій країні?

Якщо автомобіль на добу перевищив граничний термін перебування в Україні, штраф за таке порушення становить 85 гривень, при перевищенні терміну перебування в країні до 10 діб порушнику вже загрожує штраф у розмірі 3400 гривень. А якщо автомобіль незаконно перебуває на території України більше 10 діб, то сума штрафу складе 8500 гривень. Якщо власник відмовляється сплачувати штраф, то автомобіль підлягає арешту.

У тому випадку, якщо іноземець ввіз автомобіль в Україну, а потім повернувся на батьківщину без нього, українські правоохоронці можуть звернутися до влади країни нерезидента і зажадати оштрафувати порушника. Крім цього, автомобілі без реєстрації можуть бути оголошені в розшук.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти