На вулиця з’явилися екологічні таксі‍ (ВІДЕО)

На британських дорогах незабаром з’являться перші гібридні таксі без шкідливих викидів в атмосферу.

Перший кеб LEVC TX продали за €60,8 тис. Ще 200 подібних таксі роз’їдуться по країні найближчим часом, повідомляє tsn.

У салоні можуть поміститися 6 пасажирів. Для них передбачені зарядні точки для мобільних телефонів і Wi-Fi. Виробники сконструювали поріг так, щоб у машину могли потрапити пасажири на інвалідних візках.

В авто уніфіковані кермо, екран мультимедійної системи і селектор перемикання передач. Поговорити з водієм можна натиснувши спеціальну кнопку. Адже зараз у лондонських таксі встановлена перегородка між салоном і місцем водія.

Нове таксі LEVC TX відповідає вимогам законодавства 2018 року. Воно вимагає від громадського транспорту нульові викиди протягом 50 км дороги.

Авто оснастили акумуляторною батареєю та 1,3-літровим бензиновим агрегатом. Завдяки цьому без заправки машина може проїхати 640 км. На одному електричному заряді – 112 км.
Зарядити автомобіль на швидкій зарядній станції можна за 2 год. Від звичайної домашньої розетки він зарядиться за 8-10 год.

Автомобілі виробляють на заводі компанії LEVC у Ковентрі. Раніше компанія називалася The London Taxi Company. З 2013 року повністю належить китайському Geely. Розробкою “чистих” таксі займаються з 2013-го. Виробники намагалися створити економічний, просторий та насамперед екологічний автомобіль.

До 2020-го британська компанія випустить на вулиці країни 9 тис. “чистих” таксі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти