Знайдено спосіб, як відродити українське автомобілебудування

Українські автомобілебудівні заводи потребують державної підтримки. Саме цілеспрямовані урядові програми здатні зробити машинобудування провідною галуззю економіки країни. Своєю чергою, це сприятиме оновленню транспортної системи усієї країни. Таку думку висловив в інтерв’ю директор луцького «Автоскладального заводу №1» компанії «Богдан Моторс» Дмитро Писаний, інформує прес-служба компанії.

«Виходячи зі статистики минулого року, в Україні автопром виготовив близько 755 автобусів і ще менше тролейбусів. Для українських підприємств, які виробляють міський транспорт, це занадто мало. Підприємствам галузі перш за все необхідна підтримка держави у вигляді довгострокових інфраструктурних проектів, завдяки яким можна було б планувати свою діяльність на хоч якусь притомну перспективу. Лише так, і це доведено досвідом інших країн, можливо буде відродити колишню славу машинобудівної промисловості України», – наголосив він.

Дмитро Писаний також зауважив, що державна підтримка успішно вплине і на швидке оновлення громадського транспорту в містах України. Зокрема, завдяки виваженому пріоритету в закупівлях для вітчизняних виробників, а також впровадженню систем кредитування.

«Компанія «Богдан Моторс» однією з перших в Україні змогла налагодити схему купівлі транспорту з використанням лізингової схеми. Також Луцький завод здійснює поставку транспорту до українських міст за проектом ЄБРР», – додав директор підприємства.

Крім того, він наголосив, що компанія «Богдан Моторс» готова до виконання будь-яких поставлених завдань, пов’язаних із оновленням муніципальних автопарків.

«Ми готові зробити будь-який транспорт в будь-якій кількості», – зауважив Дмитро Писаний.

Нагадаємо, «Богдан» співпрацює з органами місцевого самоврядування у рамках проекту «Міський громадський транспорт в Україні», який фінансується за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Зручні низькопідлогові автобуси й тролейбуси наразі курсують вулицями низки українських міст.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти