В Україні знизилося виробництво автомобілів

Початок року став для українського автопрому занепадом виробництва. У порівнянні з 2020 роком, в цьому січні заводи зібрали на 29% машин менше, передає «Твоя МАШИНА» .

Всього за січень 2021 року було вироблено 604 транспортних засоби, коли в той же період минулого року показник дорівнював 850 машин. Найяскравіше занепад можна побачити на прикладі автобусів.

Так, за місяць було вироблено 24 автобуса, що на 58% менше результатів минулого року. Велику частину цього числа забезпечив «Черкаський автобус», який відзвітував про 15 машинах. 8 автобусів виготовив ЗАЗ, і одну машину зібрав Часовоярський автобусний завод.

Великий процентний занепад стався серед комерційних авто. У минулому році за місяць «Черкаський автобус» виробив в два рази більше таких машин. Хоча якщо подивитися на кількість автомобілів, то все не так страшно – різниця становить всього дві машини. Тобто в 2020 році було вироблено 4 автомобілі, а в цьому – тільки 2 машини. Варто згадати, що в статистику давно не входять результати АвтоКрАЗу, який не звітує у виробництві з 2016 року.

Як завжди, більшістю вироблених машин стали легкові автомобілі. Незважаючи на те, що в тому році відзвітував один завод, а в цьому – вже два (ЗАЗ і Єврокар), показники виробництва все одно зменшилися на 27%. У січні обидва підприємства виробили 576 машин: 325 легкових машин на ЗАЗі, і 251 – на Єврокарі.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти