Українські військові пересідають на МАЗи

Міністерство оборони України вчергове закуповує білоруську продукцію – вітчизняні аналоги в тендері відсутні.

Про це пише defence-ua.com.

Згідно з розміщеною на майданчику електронної системи публічних закупівель Prozorro пропозицією, Збройні сили бажають закупити дев’ять вантажних повнопривідних автомобілів із системою Multilif для перевезення контейнера 20 футів вагою не менше 10 тонн.

Загалом, на тендерному майданчику 17 червня цього року було розміщені два лоти – на п’ять вантажівок вартістю у 27 500 000 та на чотири одиниці такої техніки вартістю у 22 000 000 гривень. Сам аукціон має відбутися 14 серпня ц.р.

Досить цікавим є те, що серед потенційних виконувачів замовлення на потреби Міноборони відсутні українські виробники такої продукції. Немає пропозицій від ПАТ “АвтоКрАЗ” чи навіть від АТ “Богдан Моторс” (з їх локалізованими МАЗ/Богдан).

Спеціалізований броньований вантажний автомобіль для перевезення боєприпасів на шасі автомобіля Богдан-6317 від ПрАТ “НВО “Практика” на День Незалежності у серпні 2017 року

Натомість, серед потенційних постачальників є пропозиції від ТОВ “Торговий Дім Будшляхмаш” та ТОВ “Спец-Ком-Сервiс”, які пропонують відповідні транспортні засоби системою Multilif на шасі з МАЗ 631724. Звичайно, що про ніяку локалізацію й виробництво бодай якихось деталей в Україні мова не йде.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти