Українцям можуть заборонити купувати паливо на АЗС за готівку

Українцям можуть заборонити розраховуватися на АЗС за паливо готівкою, про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма, передає “Укрінформ”

Ростислав Шурма розповів, що нова податкова реформа має посприяти покращенню інвестиційної привабливості країни та повинна спонукати бізнес відмовитись від оптимізації податків.

В тому числі, влада хоче підвищити податкові ставки на шкідливе споживання. Серед таких товарів: тютюнові вироби, алкогольні, а також викопне паливо. Згідно з цією реформою, оподаткування підакцизних товарів має бути приведене до середньоєвропейського рівня.

Як відбуватиметься реформа

Податкова реформа має відбуватися комплексно: підвищення вартості акцизів необхідно проводити паралельно з покращенням якості адміністрування оподаткування. У цьому плані, на попередньому етапі, повинні бути проведені дві основні зміни. Для початку необхідно перевести акциз в електронну форму. Тобто, старі акцизні паперові марки зникнуть, наприклад, з пачок цигарок, а нові у вигляді QR-кодів прийдуть на їхнє місце.

Яким буде другий етап поки не повідомляється, і рішення щодо нього зараз перебуває на стадії обговорення. Але, щоб нова система запрацювала, необхідно усі розрахунки за паливо перевести у безготівковий формат, тобто оплату банківськими картками, заявляє представник Офісу Президента.

Користь від безготівкового розрахунку

Безготівковий розрахунок на АЗС вже за фактом випробували навесні минулого року, коли в Україні спостерігалася паливна криза. Тоді АЗС перевели оплату за пальне на безготівкову форму – банківською карткою через термінал або через застосунок. Незручність такої оплати тривала не довго – близько одного-двох тижнів, а потім усі адаптувалися. Очевидною користю такого рішення стало те, що вдалося обілити оборот палива в країні.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять