Назвали 3 ситуації, коли автомобіль можуть забрати без відома власника

Чи можуть забрати автомобіль без відома власника? На це питання відповів адвокат, та пояснив у яких випадках це дозволено законодавством. Евакуація автомобіля за неправильну парковку не береться до уваги.

Адвокат зазначив, що існує всього три ситуації, за яких автомобіль можуть вилучити без власника. Дві з них пов’язані із фінансовими зобов’язаннями. В першій ситуації, наприклад, автомобіль можуть вилучити судові пристави, якщо вона стала предметом стягнення. Пристав приїжджає, вантажить машину на евакуатор та відправляє на стоянку.

Друга ситуація – машина знаходиться у заставі у банку. Дуже часто лізингові компанії таким чином забирають транспортний засіб у разі припинення платежів. Бо у всіх кредитних договорах на авто, машина – це застава. Тому в разі несплати кредиту, банк має право її вилучити.

Третя ситуація, автомобіль може евакуювати муніципальна влада, якщо він розукомплектований. Але для цього потрібне рішення спеціальної комісії. Спущені колеса та розбиті вікна не є підставою для евакуації. Зазвичай, власника сповіщають за кілька місяців, але якщо власник невідомий, автомобіль можуть забрати на спецстоянку для зберігання.

Источник uamotors.com.ua
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять