Стало відомо, хто став світовим лідером з продажу автомобілів

Японський концерн Toyota Motor став світовим лідером за кількістю проданих автомобілів у 2022 році. Після того, як про свої продажі прозвітував його головний конкурент – німецький концерн Volkswagen – стало зрозуміло, що японський бренд утримає пальму першості третій рік поспіль.

Так, якщо концерн Volkswagen за 2022 рік реалізував по всьому світу 8,26 млн авто (на 7% менше, ніж роком раніше), то компанія Toyota разом з марками Daihatsu Motor і Hino Motors, що входять до неї, тільки за 11 місяців 2022 року продала 9 560000 автомобілів, з яких 8,77 млн машин припало на саму компанію Toyota.

Треба сказати, що протягом минулого року японський автоконцерн кілька разів фіксував рекордні місячні підсумки продажу та виробництва. Крім цього, успіху сприяли покращення обстановки з нестачею запчастин та відновлення сталого попиту, насамперед, на території Північної Америки.

Нагадаємо, що компанії Toyota та Volkswagen протягом останніх років ведуть боротьбу за лідерство з продажу автомобілів у світі. У 2020 році марка Toyota після 4-річної перерви повернула собі першість за цим показником, і з того часу розрив між брендами зростав щорічно.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять