Водіям хочуть заборонити користуватися автопілотом: назвали причину

В даний момент обмеження торкнуться лише водіїв електромобілів Tesla.

Компанія Tesla в останній час почала активно тестувати автопілот у своїх електрокарах. Мова йде про повністю автономну систему, яка має працювати без участі людини. Під час тестів від водіїв потрібна максимальна концентрація і зосередженість. На жаль, зберігати концентрацію на дорозі можуть не всі, тому в компанії Tesla вирішили відключати злісним порушникам цю функцію.

Під час останнього оновлення для американських електрокарів передбачено відключення автопілота як покарання для неуважних водіїв. Повідомляється, що заборона використання автопілота протягом певного терміну буде вводитися для тих водіїв, де автомобіль відключав автопілот більше ніж 5 разів через недотримання правил використання.

Під час руху в режимі автопілоту, електрокар подає водієві певні сигнали, і водій має підключитися до процесу керування авто. Якщо водій цього не зробить, то автопілот примусово відключится. В даний момент за 5 таких примусових відключень передбачено тимчасову заборону на використання автопілота протягом двох тижнів.

Варто зазначити, що раніше ситуація з обмеженням роботи автопілота була ще жорсткішою. Так, до оновлення система повністю видаляла користувачів із системи бета-тестування без пояснення причин та оголошення орієнтовних термінів повернення. Відновлювати доступ для водіїв могли як за тиждень, так і за кілька місяців.

Источник auto.bigmir.net
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять