Суд скасував протокол за нетверезе водіння: що потрібно знати водіям

Українські суди періодично закривають провадження через неналежне оформлення працівниками поліції матеріалів про скоєння водіями правопорушення, передбаченого ст. 130 (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) КУпАП, інформує «Судово-юридична газета»

Подільський районний суд столиці закрив подібне чергове провадження.

В поліцейському протоколі було зафіксовано, що 28.07.2022 року рано вранці на столичних Нивках патрульна поліція зупинила автомобіль Volkswagen. Після спілкування з водієм, патрульні вирішили, що він знаходиться у стані алкогольного сп’яніння

Водій відмовився від проходження огляду, тому патрульні склали протокол по ст. 130 КУпАП.

Але, суд з висновками патрульних поліцейських не погодився.

Коли суд досліджував матеріали справи, вони звернули увагу на те, що спілкування патрульних з водієм 28 липня 2022 року проходило в дещо специфічних обставинах.

На відеозапису з місця події зафіксовано, що водій Volkswagen насправді не відмовляється від проходження огляду, а навпаки наполягає на ньому, однак просить дочекатись його адвоката та відбою повітряної тривоги.

Але патрульні це прохання сприйняли як відмову від проходження огляду.

В рішенні суду зазначено, оскільки на відео не зафіксовано, що водій відмовляється від проходження огляду, а навпаки наполягає на ньому, навіть тоді, коли порушується його право на захист та безпеку його життю, то в діях водія відсутній склад адміністративного правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Таким чином, провадження у справі відносно водія Volkswagen було закрите судом у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять