Знайшли рідкісний Lamborghini Countach, який не виїжджав із гаража 30 років

У Венесуелі знайшли Lamborghini Countach, який не виїжджав із гаража 30 років. Цей автомобіль вважається найвідомішою моделлю італійського бренду. За весь час було виготовлено менше 2000 екземплярів і лише 610 із них у модифікації Countach LP5000 Quattrovalvole або LP5000 QV. Саме один із таких суперкарів і знайшли нещодавно у Венесуелі. Про суперкар за мільйон доларів, який простояв у гаражі 30 років, розповіли на каналі Youtube під назвою “CuratedTV”.

Стало відомо, що спершу Lamborghini Countach LP5000 QV 1986 був зареєстрований у Майамі й використовувався для зйомок у рекламних фотосесіях. Але наприкінці 1980-х років він став власністю мільйонера із Венесуели і автомобіль на багато років зник з поля зору.

Причина того, що суперкар не використовували дуже проста, мільйонер боявся виїжджати на ньому, щоб не стати жертвою бандитського нападу. Адже у 80-х роках у Венесуелі почалася економічна криза, на тлі якої розцвів місцевий криміналітет. Тому багато років суперкар простояв у гаражі. А пробіг з 1986 року в нього просто смішний, лише 6000 км.

Колекціонер з Америки, Джон Темеріан знайшов автомобіль кілька років тому. В підсумку тривалих перемовин йому вдалося переконати господаря продати суперкар. Але через напружену ситуацію у Венесуелі вивозити його довелося таємно. За деякими даними, вартість угоди склала щонайменше один мільйон доларів. Після прибуття до США автомобіль пройшов обслуговування й незабаром його виставлять на продаж.

Суперкар Lamborghini Countach LP5000 QV укомплектований 5,0-літровим V12 із чотирма клапанами на циліндр. Звідси і назва моделі — quattro valvole. Потужність двигуна — 455 к.с. при 7000 об/хв. Максимальний крутний момент — 500 Нм доступний при 5200 об/хв. До першої «сотні» суперкар розганяється за 5,2 секунди та розвиває максимальну швидкість 295 км/год.

Источник autocentre.ua
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять