Розкіш під час війни: нардепи з 24 лютого купили собі авто на десятки мільйонів гривень

Народні депутати України та їхні сім’ї придбали автомобілів щонайменше на $1,3 млн. Що в цьому дивного? Всі ці покупики вони зробили після 24 лютого, коли почалася війна.

Рохслідування провели журналісти видання Bihus.Info.

Журналісти з’ясували, що Ірина Аллахвердієва, депутат фракції “Слуга народу”, придбала новенький Mercedes-Benz S500L у вересні 2022 року. Вартість автомобіля починається від 4,4 мільйона гривень. Депутатка повідимила журналістам, що вона придбала авто за 1 мільйон гривень, що у 4 рази нижче, за його ринкову вартість.

Її однопартієць Олександр Горобець у серпні 2022 засвітився у центрі Києва на новенькому Mercedes-Benz S560 2017 р.в. Вартість такого авто складає близько 70 тисяч доларів. На запитання журналістів депутат відповів, що автомобіль насправді належить не йому, а його другові-рітейлеру.

Але журналісти Bihus.Info з’ясували, що насправді власником автомобіля є водій, який давно працює з депутатом і який чекав на нього під столичним рестораном.

Влітку 2022 року на батька народного депутата від “Слуги народу” Леоніда Галушка оформили Lexus NX300H 2021-го, у грудні – Volvo XC90 2022-го року. Ціна цих машин стартує від 40 тис. доларів та від 55 тис. доларів відповідно. Крім того, у Bihus.Info зафіксували нардепа в урядовому кварталі за кермом Mercedes-Benz S500 2010 р.в., ціна якого починається від 10 тис. доларів. Всі ці авто мають улюблені номери Галушка 9899. До цього він їздив на Toyota Land Cruiser 200 з таким же номерним знаком. Той автомобіль був записаний на його маму.

В липні минулого року Ольга Василевська-Смаглюк придбала позашляховик Jeep Grand Cherokee 2021 р.в. Перед цим вона продала свої старі машини Honda CR-V і Mercedes-Benz GLC. У коментарі журналістам народна обраниця заявила про те, що авто коштувало приблизно 1,8 млн. грн., і що вона вписала ці зміни до декларації.

У травні 2022 року “Слуга” Євген Брагар купив Lexus CT200h 2012 р.в. Журналісти повідомили, що це “відновлений биток”, куплений у Сполучених Штатах за 3250 доларів. У нашій країні вартість аналогічних авто починається від 13,8 тис доларів.

У травні минулого року на сина депутата Євгена Шевченка, який зараз є членом депутатської групи “Відновлення України”, був також оформлений автомобіль Mercedes-Benz G63 AMG 2022 р.в., вартість якого від 216 тис. доларів. До цього народного депутата було помічено в урядовому кварталі на BMW X5M (від 169 тис доларів). Ця машина також записана на сина. “Одногрупник” Шевченка та екс-член “Слуг” Артем Дмитрук “засвітив” у своєму Instagram салон автомобіля Land Rover Range Rover четвертого покоління. Найдешевші такі автомобілі коштують на вторинному ринку 35 тис. доларів.

Народний депутат партії “За майбутнє” Анатолій Урбанський приїжджав на роботу до ВРУ на Range Rover Autobiography 2019 р.в. Звичайно, автомобіль він оформив на дружину. У січні 2023 року на неї також оформили Mercedes-Benz G63 AMG 2022-го, ціна якого стартує від 216 тис. доларів.

Нардеп від “Опозиційна платформа за життя та мир” Володимир Кальцев минулої осені купив Jeep Grand Cherokee 2013-го, віддавши за нього мінімум 16,8 тис. доларів.

Його “одногрупник” Суто Мамоян також приїжджав до ВРУ аж ніяк не на метро. Його помітили на Rolls-Royce Cullinan, що записаний на його дядька Арафата Мамояна. Минулого літа на цього ж чоловіка також оформили новий Lexus LX500d, ціна якого не менша за 123 тис. доларів. Наприкінці вересня автопарк дядька поповнили ще й дві Toyota Land Cruiser 300. Загалом вони коштують щонайменше $180 тисяч.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять