Нові штрафи та техогляд: українським водіям готують неприємний сюрприз навесні

В 2023 році українськиї водіїв хочуть карати новими штрафами. А саме, заміна літніх шин на зимові і навпаки, стане обов’язковою, порушників чекає штраф. А також каратимуть водіїв на автомобілях з несправними габаритними вогнями.

Видання “Апостроф” розповідає українцям, які штрафи загрожують водіям в 2023 році.

Обов’язкова сезонна заміна шин

До Верховної Ради України внесли законопроєкт, в якому прописана заборона експлуатації з 1 листопада по 31 березня транспортних засобів допустимою масою до 3,5 тонн, не оснащених зимовими або всесезонними шинами на всіх колесах. Для транспорту вагою понад 3,5 тонни в цей період обов’язковими стануть тільки зимові шини.

Габаритні вогні

ПДР України передбачають, що перед початком руху водій має перевірити справність автомобіля, у тому числі габаритні вогні. Штраф за несправні габаритні вогні становить 340 гривень, більше того, можна втратити право керування транспортним засобом на 3-6 місяців.

Технічний огляд 2023

Повернення обов’язкового технічного огляду в Україні відклали до кінця війни, але його все ще мають проходити транспортні засоби, які використовуються для комерційних перевезень.

Ціна перевірки залежить від типу транспорту та його маси. Так, власник легкового автомобіля заплатить найменше – від 1120 гривень, тоді як ТО автобуса масою понад 5 тонн або вантажної машини масою понад 12 тонн коштуватиме 1344 гривень та 1440 гривень відповідно.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять