Українських водіїв попередили про серйозні штрафи: за що можуть покарати

Українським водіям нагадали про серйозне покарання за “популярне” порушення ПДР. Перелік усіх покарань прописано в Кодексі України про адміністративні правопорушення.

Але один із найбільших штрафів чекає на водія за водіння у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Саме через це порушення в Україні трапляється більше усього ДТП згідно статистики. Тому штраф за це порушення серйозний, можуть навіть позбавити права керування.

Варто нагадати, що в Україні для водіїв допустима доза алкоголю у крові становить 0,2 проміле. Цей показник близький до нульового вмісту алкоголю у крові.

В разі перевищення цієї дози, патрульний випише штраф у розмірі 17 000 грн. А також водія позбавляють права керування автомобілем на 1 рік.

Якщо водія спіймають у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння повторно, то штраф збільшується до 34 000 грн. І в цьому випадку права забирають на 3 роки.

Але найсуворіше покарання передбачено за повторне порушення протягом одного року. Якщо водій знову порушить ПДР, його автомобіль конфіскують, позбавляють посвідчення водія на 10 років і позбавляють волі на 15 днів. А також випишуть штраф у розмірі 51 000 грн.

Источник mmr.net
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять