На фронт зі своєю машиною не можна: яке нововведення зробили для військових

Під час війни українські волонтери шукали тисячі авто за кордоном і в країні, так як їх дуже потребують ЗСУ, але силам територіальної оборони регіонального управління “Північ” заборонили використання особистого транспорту для “службових цілей”.

Про це повідомили в виданні Радіо.Свобода.

В той же час, всі машини, які були раніше передані волонтерами та благодійними організаціями, потрібно поставити на баланс частин.

В даний момент, це розпорядження стосується лише регіонального управління ТрО «Північ», однак волонтери не виключають, що надалі такі обмеження торкнуться й інших.

Зараз дуже мізерний відсоток машин, які використовують військові для своїх завдань, мають повноцінну приписку до військової частини та відповідні номерні знаки. Здебільшого це “різношерстий зброд” з єврономерами або взагалі без таких.

Тому оперативне командування “Північ” заборонило використовувати військовим особисті та “благодійні” транспортні засоби, щоб таким чином упорядкувати автомобільний парк та виключити ситуації, коли машину приганяють нібито під “військові цілі”, а насправді їх використовують цивільні особи у своїх цілях.

Але і волонтери, і бійці вбачають у цьому низку проблем. Власні авто, на яких люди приїжджали воювати, ніхто не ставитиме на баланс частини, оскільки після цього машина стане власністю в/ч, а не фізичної особи-власника.

Крім того, іноді волонтерські автомобілі просто неможливо поставити на облік, оскільки “не гумовий” штат частини вже, за документами, заповнений, хоча в цей же час частина автопарку вийшла з ладу під час бойових дій, але ще вважається приписаною до частини.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять