Можна залишитись без прав: водіїв попередили про нову “схему” перевірки на блокпостах

Під час зупинки на блокпосту українських водіїв почали “розводити” на 17 тисяч гривень штрафу і позбавленням прав за відмову від алкотестера.

Про це розповів адвокат Роман Сімутін у своєму акаунті в Telegram.

Адвокат розповів про випадок з практики. Водіїв зупиняють на блокпосту, проводять поверхневий огляд транспортного засобу, нічого не знайшовши, оголошують водію підозру щодо вживання алкоголю та пропонують задути в алкотестер або відмовитися. За словами адвоката, на жаль, його довірителі емоційно обирали відмову, тому отримали протокол за ст. 130 КУпАП (штраф 17 000 грн та рік позбавлення прав).

Адвокат розповів про нюанси та що варто знати

1. Якщо ви незгодні з результатом алкотестера або пройти освідування на місці, ви маєте право вимагати здати аналізи в лікарні, а патрульні зобов’язані вас туди доставити. Саме використовуючи ці аргументи, адвокат зміг захистити двох останніх водіїв, оскільки матеріали справи не мали неспростовних доказів, що поліціянти пропонували проїхати водію до лікарні.

2. Наявність відео з натільних камер у справі. Якщо відео не безперервне, апеляційний суд переважно НЕ ВИЗНАЄ його беззаперечним самостійним доказом, позаяк воно має ознаки втручання й видалення.

3. Не можуть бути свідками особи, щодо неупередженості яких є сумніви. А в усіх справах, над якими працював адвокат, свідками залучалися хлопці з добровільних формувань, які несли з ними службу. Та чи можуть вони бути незалежними свідками?

Поради від адвоката

Адвокат рекомендує водіям, коли в протоколі вам пропонують написати зауваження, то НЕ ПИШІТЬ: «не пив, не згоден». Обов’язково вкажіть чому ви не згодні, наприклад: не доставили в лікарню, відмовили у повторному тесті, не дали можливості скористатися правовою допомогою, залучені упереджені свідки і т. п. Тоді ваші шанси перемогти зростуть у геометричні прогресії.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять