В Україні суд визнав незаконними майже 100 штрафів на суму 2,8 млн гривень

В Україні суд визнав незаконними майже 100 штрафів Укртрансбезпеки по автоматичному зважуванню на суму 2 800 000 грн., повідомляє “Дорожній Адвокат”

Українські суди систематично скасовували штрафи Укртрансбезпеки з формальних причин, але відомство навіть не намагалося дотримуватись вимог закону та продовжувало виносити постанови за невстановленою формою.

Суди визнавали ці постанови Укртрансбезпеки протиправними і скасовували їх. Але Укртрансбезпека, замість того, щоб виправляти ці недоліки, продовжувала виносити ці постанови за якоюсь самостійно «сконструйованою» формою, що суперечило вимогам закону.

Така ситуація сталася з одним із перевізників, відносно нього було винесено 90 таких самостійно «сконструйованих» Укртрансбезпекою постанов за начебто перевищення вагових норм на загальну суму штрафів 2 800 000 грн.

Але, суди навіть не розглядали чи дійсно було перевищення вагових норм. Вони скасували ці постанови суто через недотримання формальних норм.

За результатами розгляду справи, апеляційний суд визнав 90 постанов Укртрансбезпеки на суму штрафів 2 800 000 грн незаконними та скасував їх.

Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять