Як змінилась процедура перереєстрації авто в Україні

Найпопулярнішою послугою сервісних центрів МВС є перереєстрація транспортних засобів.

14 грудня 2022 року набули чинності Постанови Кабінету Міністрів України №1019 та №1299, які зробили дослідження транспортного засобу Експертною службою МВС окремою процедурою. Бо раніше експертний огляд входив в загальну процедуру реєстрації або перереєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС.

Експертна служба МВС, так само як і сервісні центри МВС є структурним підрозділом Міністерства внутрішніх справ України. Зазвичай вони надають послуги в одних і тих же приміщеннях або поряд із сервісними центрами МВС.

Таким чином при перереєстрації транспортного засобу вам в першу чергу потрібно пройти експертний огляд. Висновок експерта діє 10 днів. Тому в цей термін потрібно записатися в сервісний центр МВС на перереєстрацію авто.

Сам договір купівлі-продажу оформляється безпосередньо в сервісному центрі МВС. Після перереєстрації з продавця на покупця транспортного засобу новий власник отримує нове свідоцтво про реєстрацію авто уже на своє ім’я у той же день разом з новими номерними знаками.

В яких випадках експертне дослідження транспортного засобу НЕ проводиться:

– реєстрація нових транспортних засобів;
– відновлення свідоцтва про реєстрацію авто зареєстрованих після 1 вересня 2019 року;
– зміна анкетних даних власника у свідоцтві про реєстрацію ТЗ (як для фізичних, так і для юридичних осіб) — наприклад, коли дівчина вийшла заміж та змінила прізвище;
– вибракування авто;
– отримання / повернення реєстраційних документів для виїзду за кордон;
– перереєстрація після встановлення ГБО;
– заміна/втрата номерного знаку або закріплення індивідуального номерного знаку;
– при перереєстрації авто у зв’язку з переходом права власності транспортного засобу у спадщину (за винятком авто, які зареєстровані до 1 вересня 2019 року).

Источник hsc.gov.ua
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять