Штраф 1 445 грн або позбавлення прав на рік: на водіїв чекає покарання за “популярне” порушення

Порушення ПДР в Україні відбуваються регулярно. Причому не завжди водії це роблять свідомо, іноді через банальну необачність. Водночас багато хто навіть не знає, яке покарання можна понести за ту чи іншу провину на дорозі. Так юристи нагадали автомобілістам про санкції за “популярне” порушення.

Йдеться про перетин подвійної суцільної лінії розмітки. Ст.122 КУпАП передбачає покарання за це діяння у вигляді штрафу в розмірі 340 гривень. Якщо відповідне порушення спровокувало аварійну ситуацію, то розмір стягнення зросте до 1445 гривень з альтернативою позбавлення прав на строк до року.

Водночас законодавець передбачив випадки, коли покарання є несправедливим і не застосовується. Зокрема, уникнути штрафу можуть водії, які не бачили розмітку, присипану снігом, піском чи багнюкою, а також скоїли порушення з метою уникнення аварійної ситуації або щоб зберегти життя людей. Крім того, не покарають за перетин суцільної лінії розмітки водіїв екстрених служб і тих, у яких не було альтернативного шляху проїзду.

Источник hotline.finance
Не пропустите

Этот веб-сайт использует файлы cookie чтобы вам было удобно пользоваться сайтом Принять